hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Kék Tigriseink a dobogón telelnek
2023. december 21.
Férfi kézilabdacsapatunk az őszi pontvadászat zárást követően a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott. De meglehetősen sokan ácsingóznak ám a bajnoki bronzra. A Kék Tigriseink közvetlen üldözőit most négy-, három-, illetve két ponttal előzi meg.


Szakember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy mekkora változásokon ment keresztül a bajnoki harmadik helyezett együttesünk. Krakovszki Bence sérülten érkezett a korosztályos világbajnokságról, a sérült Ugalde „helyére”. A kapus Nagy Benedek a „nagy” Veszprémhez került, Bartucz Laci viszont ugyanerre a posztra Gyöngyösről érkezett vissza egykori sikerei színhelyére. Időközben igazolt hozzánk a jobboldalra Enomoto, illetve többhónapos kihagyás után, Portugáliából jött vissza Juhász Ádi is, hogy minket erősítsen. Vajda Huba, a súlyos sérülés utáni rehabilitációt végző Topic-ot volt hivatott helyettesíteni. Majd pedig az irányító Peric is kidőlt a sorból. Azóta őt is megoperálták. Ezen tények ismeretében kértük Sibalin Jakab edzőt, hogy értékelje a gárda szereplését. Két fordulóval a bajnoki szünet előtt ugyanis a klubvezetése, közös megegyezéssel megvált a korábbi vezetőedzőtől, Tombor Csabától. Az akkor még hátralévő két mérkőzésre Cristian Ugaldét és Sibalin Jakabot bízta meg a társaság irányításával.



- Ha őszinte akarok lenni, normális esetben nem kellett volna új csapatot építenünk, ám annyi minden sújtotta a játékoskeretet, hogy olykor még felkészülés sem volt „normális”. – emelte ki a népszerű Jaksi. – Az edzéseken sokszor nem tudtunk közösen gyakorolni, mert mindig annyi volt a sérültünk, betegünk. A hiányzók miatt a meccseken a variációs lehetőségeink is lecsökkentek, miközben arra is ügyelnünk kellett, hogy egyetlen épkézláb játékosunkat se hajtsuk „csapágyasra”.

A szezon indulása előtt deklaráltuk, hogy szeretnénk megőrizni a tavalyi harmadik helyezését. Ezen túl pedig az EHF Európa Ligában is szerettünk volna továbbjutni a csoportkörből.

- Azzal tisztában voltunk, hogy a mi EL négyesünkből a portugál Sporting Bajnokok Ligája szintű együttes - hangsúlyozta Sibalin edző. – Ők felfelé kilógtak ebből a csoportból. Aztán amikor a románok, a selejtező során, az EL tavalyi döntősét búcsúztatták, már éreztük, a Constanța is kemény dió lesz. S mit ad isten? Szerintem, pont a románok elleni hazai mérkőzésünk első félidejében búcsúztattuk el magunkat az Európa Ligától…

Nagydolgot nem állítunk, ám ettől még igaz, hogy a csapatunknak voltak jobb és gyengébb meccsei, ám, ha a tabellára nézünk, mégis csak a mieink foglalják el a harmadik pozíciót. A két topcsapat – a Szeged és a Telekom Veszprém – külön kategóriát képviselnek a honi pontvadászatban. Sokszor a keretükből olyan játékosok ülnek a lelátón, akik bármelyik csapatban húzó emberek lehetnének. Nekünk ellenük – egyelőre – csak akkor lenne esélyünk, ha valamelyik nagy, rossz napot fogna ki, a tatabányai srácok pedig száztíz százalékon pörögnének. Napjainkban ez a realitás.

- Persze mi is mindig győzni akarunk – emelte ki Jaksi. – De jelenleg úgy néz ki a helyzet az NB I-ben, hogy a két nagyot leszámítva, bárki megverhet bárkit. Mi is két fájó vereségbe futottunk bele. Rosszul és rosszkor jött a komlói kudarc, de még ennél is jobban fájt a Csurgó elleni vereség. Jómagam, ilyen pocsékul még soha nem láttam kézilabdázni a Bányászt. Tegyük hozzá, egy-egy ilyen kudarc minden gárda életébe előfordul. Példaként az FTC-t említhetném, amelyet korábban két idényen keresztül nem tudtunk legyőzni. Most viszont – a Csurgó kivételével – minden ellenlábasunkat megcsíptünk. Az Európa Ligában még a Sportingot is. Viszont a román kikötővárosban – idegenben – a körülmények okán nem is nyerhettünk… Ezekből a helyzetekből is tanulnunk kell!

Jaksi abban is bízik, hogy a tavasz más lesz, a csapat pedig egyre jobb. De sohasem könnyű egy gárdánál az edzőváltás, vagy a játékos csere.

- Tombor Csabit jól ismerem, Veszprémben remekül dolgozott, és a közösen végzett munka sem volt rossz. A kudarcokért viszont közös a felelőssége mindannyiunknak. A vezetőedző, a szakmai stáb és a játékosok egyaránt felelősek az eredményekért, illetve az eredménytelenségért. A mostani helyzetünk sem egyszerű. A klub edzőt keres a társaság élére. A védelmünk egyik fontos láncszeme, Nemanja Obradovics pedig haza utazott Belgrádba, családi okok miatt. Ő biztos, hogy nagyon hiányzik majd. Meg kell találni az utódját. Miközben azért is szorítunk, hogy a sérültjeink végre teljesen felépüljenek, továbbá, a válogatott keretbe bekerülő játékosaink ne sérüljenek meg a németországi Európa-bajnokságon. Úgy gondolom, tavasszal, lelkes közönségünkkel karöltve, elérhetjük céljainkat

 

-Petrik József-





TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. május »
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30