hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Túl az első héten - Minőségi kerettel, dobogós reményekkel
2023. július 22.
A Kék Tigrisek hétfőn találkoztak a nyári pihenőt követően. A szezon eleji felméréssel kezdődött meg a közös gyakorlás, amelyet Kanyó Bence erőnléti trénerünk dirigált, de Tombor Csaba vezetőedzőnk és a jobb keze, Sibalin Jakab is a társaságon tartotta a szemét.

Ismét jelentős volt a mozgás a csapatunk háza táján, így megint nagy szakmai kihívás elé néz mesterünk és stábja. Örömteli hír, hogy az újonnan becsatlakozott játékosok és a régiek között gyorsan kialakult a harmónia.
Tombor Csabát, vezetőedzőnket a felkészülés kulisszatitkairól, illetve a gárda előtt álló feladatokról és célokról kérdeztük.



- Az alapozást három hete, még otthon megkezdte a társaság, mivel tőlem kapták a házi feladatot, ami napi egy tréninget foglalt magába – mondta mesterünk. – Hétfőtől pedig heti kilenc edzéssel készülünk. Eleinte a kondicionáláson lesz a hangsúly, némi „labdázgatással”. A folytatásban pedig egyre inkább a játékszeré lesz a főszerep. A felmérés alapján azt jegyezném meg, hogy vegyes a kép. Vannak, akik jobb, akadnak, akik gyengébb erőnlétben vannak. Miközben akadnak olyan sportolóink, akik munkájára nagyobb figyelmet kell fordítani. Ilyen Juhász Ádi vagy Imán Dzsamali, ők mindketten hosszabb kihagyás után tértek vissza…

A trénerrel beszélgetve az is kiderült, hogy mindössze két alkalommal lép hazai környezetben pályára csapatunk. A jövő hét végén, az NB I. B-es győri egyetemi együttest fogadjuk. Augusztus 4-én a NEKA-hoz látogatunk. Augusztus 8-án a Telekom Veszprémmel játszunk Telkiben. Augusztus 12. és 13. között a lengyelországi Plockban rendezett tornán szerepelünk. Itt először a Bundesligás Lipcsével találkoznak Ancsin Gabiék. Aztán augusztus 19-én és 20-án a franciaországi Dunkerque-ben játszunk. Végezetül, augusztus 25-én, igazi sztárcsapat, a Bajnokok Ligája győztes lengyel Kielce érkezik az új tatabányai sportcsarnokba…

- Jó, utazós felkészülés előtt állunk, de a bajnoki szezonban is sokat megyünk majd – emelte ki Tombor Csaba. – A keretünk mélysége egy kicsit változott, a tavalyi tizennyolc kézilabdázóval szemben, az új idényben húsz játékost foglalkoztatunk. Erre szükség is lesz az EHF Európa Liga küzdelmek, a pluszterhelés miatt. Szerencsére, minőségben még jelentősebben léptünk előbbre. Ezért joggal reménykedhetünk abban, hogy az EL-ben minél messzebbre juthatunk, illetve a bajnokságban megőrizzük a dobogós helyezésünket.


A változások…
Ismét meglehetősen nagy volt a fluktuáció a Kék Tigriseknél. Végül az ide igazoló sportolók száma meghaladta az „elvándorlókét”.
Távozók: Bodor Márk, Ubornyák Dávid, Edwards Olivér (Gyöngyös, utóbbi kölcsönbe) Nagy Benedek (Telekom Veszprém), Hornyák Bence (Fejér B.Á.L. Veszprém), Bodnár Ádám (Kecskemét)
Érkezők: Juhász Ádám (Benfica – portugál), Bartucz László (Gyöngyös), Vajda Huba (Balatonfüred), Krakovszki Bence (NEKA), Eklemovics Márkó (Telekom Veszprém), Imán Dzsamali (Cegléd), Reza Yadegari, Enomoto Juga (Budai-Farkasok).

-Petrik József
-





TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. május »
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30