hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Szezon visszatekintés: január-február
2022. június 28.
Erős felkészülés, csarnokavatás és drámai siker az AEK ellen.

Csapatunk januárban az Európa-bajnokság ideje alatt több mérkőzést is tervezett játszani, azonban betegségek és egyéb körülmények felülírták a programot. A részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra Ancsin Gábor, Győri Mátyás és Sunajko Stefan készülhetett a magyar válogatottal, azonban nem úgy sikerült az EB, ahogy azt szerettük volna. Lukas Urban is készült a találkozókra a szlovák válogatottal, azonban koronavírusos lett, így nem léphetett pályára hazai közönség előtt.

Ancsin mindhárom csoportmérkőzésen pályára lépett, Győri sajnos az első találkozót követően koronás lett, ezért már nem állt rendelkezésre, Sunajko pedig a további két honosított játékos (Topic, Rodríguez) miatt nem került meccskeretbe. A válogatott vereséget szenvedett Hollandiától, majd legyőzte Portugáliát, azonban alulmaradt az utolsó találkozón Izlanddal szemben.

 

Eközben klubunk az első felkészülési találkozóját magabiztosan nyerte az Agrofeed ETO-Uni Győr ellen, 31-41-re nyertünk idegenben. Ezen a mérkőzésen játszott először Fekete Dávid a csapatunkban, majd a Valurra számítottunk, azonban a szintén izlandi KA ellen játszottunk és újból nyerni tudtunk, 26-22-re. Ezt követően végigsöpört a Covid a csapaton, de január végén újból játszani tudtunk, immáron kiegészülve a válogatottakkal. Az ellenfelünk a Füred volt és jó játékot mutattunk, 31-28-ra nyertünk.

 

Ezt követően pedig készülhettünk a csarnokavatóra, a Telekom Veszprém ellen.

 


Grundfos Tatabánya KC – Telekom Veszprém 23-34 (11-16)

A mérkőzést megelőzően láthattunk/hallhattunk komoly zenei koncertet, Vastag Csaba is fellépett, valamint Ilyés Ferencet is el „búcsúztattuk”, mindezt teltház előtt. A Veszprém bekezdett, de sokáig tartottunk magunkat, kétszer is visszakapaszkodtunk két gólra, azonban erősnek bizonyult ellenfelünk, a szünetben öttel vezettek. A második játékrészben volt egy erős 5-10 percünk, azonban a végén megint el tudtak lépni Nilssonék, tizenegy lett közte.

Top gólszerző: Ancsin 5, kapusteljesítmény: Bartucz 8/31 (26%)

 


Sport36-Komló – Grundfos Tatabánya KC 24-30 (13-15)

Az első Magyar Kupa találkozónkat idegenben, a Komló ellen játszottuk. A mérkőzés elején csak úgy potyogtak a kétpercek, hátrányba is kerültünk, de szépen lassan belejöttünk a találkozóba. A 24. percben tudtunk kiegyenlíteni és a félidőre már kétgólos előnnyel mehettünk. A második játékrészt mi kezdtük jobban, de a Komló nem hagyta magát, szépen visszazárkóztak, 19-20 volt az állás a 43. percben, Djukic pedig időt is kért. Ez meg is tette a hatását, hamar elléptünk újból, hatgólos lett az előny és a végén is ennyi volt a különbség, bejutottunk a negyeddöntőbe.

 

Top gólszerző: Sunajko 10, kapusteljesítmény: Bartucz 9/18 (50%)

 


Grundfos Tatabánya KC – HE-DO B Braun Gyöngyös 39-35 (21-17)

A Gyöngyös kezdte jobban a találkozót, de Djukic időkérése után egyből beindult a csapatunk és mindkét fél bedobta a teljes támadó arzenálját, nem nagyon lehetett panaszra ok a nézők részéről. A 19. percig fej-fej mellett haladtak azonban ekkor belelendültünk és a szünetre négygólos előnnyel mehettünk. A második félidőben már nyolccal is elmentünk, de a Gyöngyös nem hagyta magát, kétszer is felzárkóztak négy találatra, majd 9 perccel a vége előtt háromra. A végéig azonban már nem jöttek közelebb, Zdolik utolsó másodperces góljával pedig néggyel nyertünk. Zdoliknak amúgy is szenzációs napja volt, a második félidő derekáig nem hibázott és végül 13 gólig jutott.

 

Top gólszerző: Zdolik 13, kapusteljesítmény: Bartucz 8/34 (24%)

 


Grundfos Tatabánya KC – AEK Athens HC 25-24 (12-12)

Hosszú idő után játszhattunk ténylegesen hazai pályán az európai kupaporondon és ha már így volt, akkor egy parádés, már-már drámai találkozót kaptunk. Az első gólra az ötödik percig kellett várni, Zdolik érkezett jó ütemben. Az első mérkőzéshez képest sokkal jobban játszottunk, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. El tudtunk lépni két góllal, de a görögök visszazárkóztak, sőt a vezetést is átvették, azonban a szünetben döntetlen volt az állás. A második játékrész elején azonban csúnyán beragadtunk, már-már veszni is látszott a találkozó, ugyanis Boukovinasz találatával öttel ment ellenfelünk. Dragan Djukic időt kért, Ancsin pedig zsinórban háromszor mattolta a görögöket és átlövőnk a védekezésből is rendesen kivette a részét, ehhez még pluszban jött Bartucz, aki parádézott a kapunkban.

Az utolsó hét percre már előnyben fordulhattunk, Fekete érkezett, 23-22 votl az állás. Ezt követően Balogh góljával egyenlítettünk, Tzirasz hetesét pedig Bartucz szemmel védte, Győri pedig a túloldalt agresszíven betört és miénk volt a vezetés fél perccel a vége előtt. A görögök elővettek még egy formációt, Ugalde ugrott be szélről, de Arampatzisznak passzolt. Már-már elhihettük, hogy kiegyenlít ellenfelünk, de Bartuczot nem lehetett átverni, védeni tudott és nyerni tudtunk! A cikk írása közben és libabőrős lettem, szóval aki ott volt a csarnokban vagy a tv-ben követte a mérkőzést, hasonlóan érezhetett!

 

Top gólszerző: Győri 7, kapusteljesítmény: Bartucz 15/39 (38%)

 


Pick Szeged – Grundfos Tatabánya KC 27-21 (13-12)

Csapatunk talán a legnehezebb hónapját a szezonban – már ami a mérkőzések számát illeti – Szegeden folytatta. Dragan Djukic hosszú idő után először tért vissza Szegedre edzőként. Jól kezdtük a mérkőzést, a Szeged pedig kicsit álmosan, de nekik sem kellett sok idő, mire megtalálták a megfelelő sebességi fokozatot. A 19. percben azonban még döntetlen volt az állás és a szünet előtt is fel tudtunk kapaszkodni egy gólra.

A második félidőre érkezett Mikler és igencsak megnehezítette a dolgunkat a magyar válogatott kapusa. Az is látszott, hogy mivel rövidebb volt a kispadunk, mint a nagyobb csapatoknak a második félidőre kezdett elfáradni a csapat, pluszban a sérülésekkel is hadilábon álltunk az egész szezon alatt. A Szeged gyorsan elment öttel, de tartottuk valamennyire magunkat, visszakapaszkodtunk háromra, de az utolsó tíz percre már ténylegesen nagyon elfáradtunk. Hat lett a vége, azonban volt okunk örömre, mert sokáig tartottuk a lépést a magyar élcsapat ellen, főleg, hogy előtte kedden egy igazi krimit játszottunk az Európa Ligában és a következő kedden már Lisszabonban volt jelenése a csapatnak.

Top gólszerző: Zdolik 7, kapusteljesítmény: Bartucz 11/36 (31%)

 


Sporting CP – Grundfos Tatabánya KC 34-26 (15-13)

A portugál kiruccanás hasonlóan alakult a szegedi mérkőzéshez, nagyon jól tartottuk magunkat az első játékrészben, de elfogytunk a másodikra. A találkozó rögtön rosszul indult, Ancsin az első támadás közben megsérült, úgy kellett letámogatni az átlövőnket a pályáról. A Sporting erősebbnek mutatkozott, de nem tudtak ellépni, csupán hárommal, de náluk is jött egy komolyabb sérülés, Garcias José csúszott el támadás közben és mint utólag kiderült, elszakadt a keresztszalagja. A félidő végén kicsit megindultunk és kétgólos hátrányban mehettünk a szünetre.

A második félidő elején a Sporting komoly erődemonstrációt tartott, mi sajnos pedig sok hibával játszottunk. A 17 éves Kiko Costa szenzációs napot fogott ki, de a pofon után próbáltunk felállni és valamennyire vissza is jöttünk a mérkőzésbe. Szerencsére tíz felé nem ment a különbség egyszer sem, azonban a két csapat között jelentős volt aznap a különbség, nyolccal kaptunk ki Lisszabonban.

Top gólszerző: Balogh 8

 


Grundfos Tatabánya KC – SBS Eger 32-27 (17-14)

Utolsó februári mérkőzésünket az Eger ellen játszottuk. Ellenfelünk az elejétől kezdve mindent megpróbált megtenni a bravúrért, azonban hiába volt mögöttünk sok nehéz mérkőzés és utazás, csakis a győzelem volt elfogadható. Így is kezdtünk, kevés hibával, azonban ellenfelünk nem hagyta magát, ha egy kicsit is leszakadtak, mindig találtak visszautat, de a szünetben hárommal vezettünk.

 

A második játékrészben kishíján többször is kiegyenlített az Eger, de nekünk is volt mindenre válaszunk, ilyenkor mindig el tudtunk lépni több találattal. A 45. perc környékén fáradtak el igazán a hevesiek, el is mentünk gyorsan hattal, majd a végén Bartucz is tett róla, hogy ne jöjjenek közelebb, az utolsó 12 percben ötször hárított, ebből kettő ziccer volt. Végül öttel nyertünk és ha nem is ez volt a legjobb meccsünk a szezonban, a két pont volt a legfontosabb a hosszú menetelés közepette.

Top gólszerző: Balogh 8, kapusteljesítmény: Bartucz 12/33 (36%)

 


Képek forrása: Hagymási Bence, Kovács Anikó, Sporting CP, Sólya Eliza


 





TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30