hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Szezon visszatekintés: november
2022. június 15.
Edzőváltás, újfent győzelem az Európa Ligában, beindultunk a bajnokságban!

Csurgói KK – Grundfos Tatabánya KC 22-27 (12-13)

November elsejétől Dragan Djukic vette át a csapatot, és a válogatott szünet alatt el is kezdte a munkát az együttessel. A válogatottól visszatérőkkel kiegészülve készülhettünk a Csurgó elleni bajnokira. Az első félidő szorosan alakult, egyik csapat sem tudott igazán ellépni, azonban emberhátrányban tudtunk fordítani és kettővel ellépni a szünet előtt nem sokkal. A második játékrészben már néggyel is vezettünk, azonban a hazaiak visszajöttek két gólra. Utána megint belelendültünk, kezdhettünk örülni, de jött két kiállítás, rövid ideig kettő emberhátrányban is voltunk, de nagyon védekeztünk, nem is kaptunk már gólt és behúztuk a két pontot!

 

Top gólszerző: Győri 8, kapusteljesítmény: Wyszomirski 7/23 (30%)

 


Grundfos Tatabánya KC – Kadetten Schaffhausen 31-23
(15-11)

Habár a mérkőzés előtt ellenfelünk számított esélyesebbnek, hamar megmutattuk Győrben, hogy nagyot fogunk küzdeni a győzelemért. Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és több góllal tudtunk ellépni már a legelején. A lendület kicsit megakadt öt perccel a szünet előtt, de azt követően jött négy gólunk zsinórban és így négygólos előnnyel várhattuk a második játékrészt. A második félidőben sem volt megállás, Bartuczon nem tudtak kifogni a svájciak, Győri pedig elől szállította a gólokat. Habár a játékrész derekén visszajött négyre a Schaffhausen, a végén már 11 góllal is vezettünk, de végül 8 góllal nyertünk és végre megérkezett a várva-várt győzelem az Európa Ligában.

 

Top gólszerző: Győri 10, kapusteljesítmény: Bartucz 16/33 (48%)

 


Grundfos Tatabánya KC – FTC 33-28 (17-14)

Az első európai siker után a „mumusunk” következett, a Ferencváros. A feleknek sokáig volt válasza, gól gólt, védés védést követett. A 24. perc elején már hárommal mentünk és habár Bujdosó találatával visszazárkóztak egyre a fővárosiak, végül háromgólos előnnyel mehettünk a szünetre. A második félidő elején Füzi kapott piros lapot, Sunajkot „buktatta”, ezután sikerült elmennünk hattal, majd nyolccal is. Mindkét kapusunk remekül teljesített, Győri pedig újra tízig jutott. Habár a végén kicsit kiengedtünk, a győzelem így is a mienk lett.

 

Top gólszerző: Győri 10, kapusteljesítmény: Bartucz, Wyszomirski 7/21, 7/21 (33%)

 


HC Eurofarm Pelister – Grundfos Tatabánya KC 33-20 (17-9)

Gondolhattuk, hogy a Schaffhausen elleni győzelem után Észak-Macedóniába is nagy reményekkel utazhatunk. Nos, a mérkőzés legelejétől kezdve teljesen enervált volt a csapat, szinte az egész együttesen végig ment egy betegséghullám, éppenséggel ezért szinte csoda volt, hogy játszani tudtunk. 5-5-t követően nem maradt esélyünk, a 15. perctől csupán négyszer találtunk be, nyolccal vezetett a Pelister a szünetben. A második félidőben kezdhettünk félni, hogy nagyobb zakóba szaladunk bele, mint a Sporting ellen, ugyanis 15-tel is ment ellenfelünk, a végére 13 volt a két csapat között. Hamar túl kellett lépnünk ezen a találkozón, de a betegség még ott volt velünk egészen a Komló elleni meccs előttig.

 

Top gólszerző: Hornyák B. 6

 

 

Grundfos Tatabánya – Sport36-Komló 30-25 (12-17)

Nehezen indult a találkozó, a Komló nagyon elkapta a ritmust, mi pedig kevésbé. A 20. percben Hornyák góljával ugyan feljöttünk egyre, ezt azonban újabb komlói roham követte és a szünetre ötgólos hátránnyal mehettünk. A második félidő elején azonban egyből látszott, hogy magasabb fokozatba kapcsoltunk, a 44. percben kiegyenlítettünk és a 47. percben már vezettünk is. A második harminc percben csupán 8 gólt kaptunk, az utolsó 21 percben csupán négyszer talált be a Komló. Nagyon összekaptuk magunkat a végére és megérdemelten tudtunk fordítani a baranyaiak ellen, mi nyertük meg a bányászok ütközetét.

 

Top gólszerző: Ancsin, Sunajko 6



USAM Nîmes Gard – Grundfos Tatabánya KC 24-22
(11-9)

Franciaországban folytattuk az Európa Ligát, a Nîmes ellen. Habár a franciák többször is elléptek három és négy góllal is, visszakapaszkodtunk és kettőgólos hátrányban várhattuk a második játékrészt. A második harminc perc nem indult jól, újra néggyel mentek Sanadék, de nem hagytuk magunkat, visszajöttünk a meccsbe és a 48. percben átvettük a vezetést, egy percre rá pedig kettővel mentünk, majd az 53. percre is kétgólos előnnyel fordulhattunk. A túloldalt ekkor indult be Salou, akivel nem tudtunk mit kezdeni, támadásban pedig nem jött az újabb gól, habár a mérkőzés végén a sípszó elmaradt, miután Sunajkot egyértelműen faultolták. A végén még esélyünk maradt az egyenlítésre, azonban Wyszomirski indítása nem talált meg Sunajkot, a franciák pedig megnyerték a mérkőzést. A kezünkben volt a találkozó, de újabb kisebb hibák csúsztak a játékba és egy ítélet is elmaradt, pont nélkül jöttünk haza Franciaországból.

 

Top gólszerző: Sunajko 5, kapusteljesítmény: Wyszomirski 12/40 (30%)

 

Képek forrása: Hagymási Bence, Székely-Marosi Kata, Matthieur Metivet, EHF, Csurgói KK 





TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30