hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Bemutatjuk szurkolóinkat és a szurkolói csoportokat: Turul's Miners
2022. május 9.
Ez elkövetkező hetekben három cikkel fogunk jelentkezni, amiben bemutatjuk szurkolóinkat és a szurkolói csoportokat. A második részben érkezzen a Turul’s Miners.

Mind hazai pályán, mind idegenben mindig bíztatnak minket a szurkolóink, sokszor akár külföldre is elkísérnek minket és az új csarnokban is hamar otthonra leltek rajongóink. Nagy örömmel tölt el minket, hogy bemutathatjuk őket és közelebbről is megismerhetitek a szurkolói csoportokat, valamint egy-egy főszurkolójukat. Érkezzen a Turul’s Miners!


 

Hogyan lettél kézilabdaszurkoló, emlékszel az első mérkőzésedre?


- Hajas Péter: kézilabda szurkoló csak pár éve lettem, mikor 2015-ben ideköltöztünk feleségemmel és gyermekemmel Tatabányára. Ha jól emlékszem egy Budakalász elleni mérkőzés volt az első tatabányai mérkőzésem. Mivel sportszerető vagyok előtte is követtem a kézilabdát is, általánosban játszottam is pár évet, de versenyszerűen kosárlabdáztam. A szurkolás meg nagyon is közel állt hozzám. Borsodi gyerekként édesapám már kisiskolás koromban elvitt magával Diósgyőrbe focimeccsekre, és egyből magával ragadott az a közeg a szurkolás a fanatizmus és ott ismerkedtem meg az ultra léttel, de nem nevezném magam ultrának!


- Vaschina Ferenc: körülbelül 10 éve lettem kézilabda szurkoló amikor a nagy fiam el kezdett játszani a Tarjáni kézilabda csapatban. Onnantól kezdve kezdtem egyre jobban és fanatikusabban szeretni ezt a sportot. Egyszerre szurkoltam a fiamnak, a Tarján felnőtt csapatának és követtem szurkoltam a Tatabányának, mint szülő városom kézilabda csapatának.


- Erős Áprád: a kézilabdát még a 90-es évek elején kezdtem el követni, majd én magam is játszottam iskolai szinten. Az első Tatabánya meccsen valamikor a 90-es évek vége fele voltam, nem emlékszem melyik meccs volt. Akkoriban nagy szokás volt, hogy a focimeccs után kezdődött a Kézilabda, így adott volt, hogy oda is „át kellett menni”. Igazából úgy stabilan az elmúlt 8-9 évben járok hazai meccsekre, ezen felül 2-3 éve sok idegenbeli meccsen is ott vagyok.

 


Mit jelent számodra szurkolónak lenni?


- Hajas Péter: ez egy életérzés, mondhatni egy szerelem, aki ezt nem tapasztalta az nem is tudja! Mondhatni sokat egyeztetünk a szurkoló csoporton belül, hogy mit hogyan kellene csinálni, kinek milyen ötlete van, mit kellene megvalósítani! De a Meccs előtti napokban már komolyabban tervezünk, készülünk lesz-e kiírás vagy choreo? Ha igen akkor elosztjuk a feladatokat és megvalósítjuk! A meccs napján már várom a találkozást többiekkel a törzshelyen, és onnan indulás közösen a csarnokhoz! Az új csarnokhoz, ami leírhatatlan és csodálatos létesítmény, ami már nagyon kellett ennek a városnak, egy szentély! Bent jön az átszellemülés, zászlók, dobok felkötése, elfoglalja mindenki a helyét a 103-as szektorban és kezdődik a 60 perc, ezalatt bármi is történik beleadunk mindent "Csak a Bányász!" Egy idő után a szurkolás már hozzátartozik az ember mindennapjaihoz, mondhatni része lesz az életének!

 

 

 

Miként született meg az ötlet, hogy szurkolói csoportot szeretnél alakítani?

- Hajas Péter: Erős Árpival találtuk ki, gyermekeink UP meccsein elkezdtük szervezni, hogy közösen, szervezetten és egységesen menjünk a nagycsapat meccseire itthon és idegenben is. Nekem a kézilabda szurkolás ekkor még új volt, de a többiek már vagy 20 éve jártak kézilabda meccsekre, nekem meg jöttek vissza a régi szurkolós emlékek! A túrák alatt jöttek az ötletek és kitaláltuk, hogy legyünk egy szurkolói csoport. Azóta arra törekszünk, hogy egységes és színesebb legyen a szurkolás!


- Vaschina Ferenc: ezt sajnos nem tudom, mert később csatlakoztam, de örülök, hogy egy ilyen szurkolói csoport tagja lehetek.

 


Mióta létezik a Turul's Miners és miként lehet hozzátok csatlakozni?


- Hajas Péter: 2019 nyarán egy baráti társaságból alakultunk meg, emlékszem, hogy a Turul's Miners név Árpitól hangzott el először egy mérkőzésre menet. A szurkolás mellett jótékonysági és közösségi megmozdulásokat is szerveztünk. 2021 januárjában alakultunk egyesületté, azóta adomány gyűjtésekben is részt veszünk valamit több pályázatunk is beadásra került, melyek szintén közösségépítő és mondhatni jótékonysági akciók is. A Facebookon és internetes oldalunkon elér minket bárki, aki többet szeretne megtudni rólunk és csatlakozni szeretne hozzánk, de személyesen is kereshet minket. Egyértelmű törekvésünk, hogy a kapu mögötti B közepünket folyamatosan duzzasszuk, és reméljük, hogy sok fiatal is csatlakozik hozzánk. Elsősorban pártoló tagokat fogad az egyesület, és az sem „baj” ha a tag aktív, velünk ötletel és a megvalósításokban is részt vesz. Szerencsére az elmúlt időszakban egyre több támogatóra is lelünk, akik közt vannak cégek, magánemberek, közéleti szereplők vagy akár a lelátóról szerveződött adományozók. Ilyen szerveződés volt például a Grundfos dolgozók gyűjtése, aminek keretében 70.000 Ft-ot gyűjtöttek nekünk, hogy szurkolói eszközöket tudjunk vásárolni. Ezúton is köszönünk minden eddigi támogatást mindenkinek!

 

 

Mire vagy a legbüszkébb a szurkolói csoporttal kapcsolatban?


- Hajas Péter: ez egy nehéz kérdés! Sok mindenre, mert a maga nemében mind fontos volt, nem is tudok kiemelni egy dolgot-megmozdulást! Inkább felsorolnék párat: részt vettünk a mellrák elleni kampányban, adományokból felállítottuk a kupakgyűjtő szívünket, több helyen gyűjtünk kupakot, amit beteg gyerekek kezelésére adományozunk, szemétszedéseket szervezésünk más szervezetekkel karöltve, köztük a Kék Tigrisek szurkolói csoporttal, szurkolói vonulások, lelátói kiírások - koreográfia! Ezen felül arra is, hogy mindenhova kisértük a csapatot, „nem engedtük el őket”.


- Vaschina Ferenc: a legbüszkébb? Inkább azt mondanám, hogy mi a fontos számomra ebben a csoportban. Fontos nekem a közösség, ami az első pillanattól befogadó volt. Nyílt képet kaptam a csoport főbb tevékenységeiről, arról, hogy mennyit akar tenni a közösségért és a szurkolás minden apró részletéről is tanultam dolgokat. Jótékony szurkolói csoport, ami nekem nagyon fontos volt.

 

 

Van most jelenleg is folyamatban lévő projektetek?


- Hajas Péter: Igen van! A kupakokat folyamatosan gyűjtjük több gyüjtőponton is, amit köszönünk, hogy ilyen gyakran üríteni kell! Egy pályázat keretében május 14-én reggel kezdjük a Dózsa György Általános Iskola részleges kerítésfestését. Ahová sok szeretettel várjuk az önkéntes segítőket! Társszervezői vagyunk a 30 órás kézilabda Guinness rekord kísérletének is! Ahová várjuk a jelentkezőket, hogy részese legyenek ők is a rekordnak!

 

 

A civil életben mivel foglalkozol?


- Hajas Péter: elektronikai múltinál dolgozok technikusi pozícióban


- Vaschina Ferenc: a civil életben egy gyárban dolgozom, mellette EGY kis maszek műanyag hegesztő műhelyt üzemeltetek.

 

 

Mi a kedvenc emléked a kézilabdacsapattal?


- Hajas Péter: több is van, de kettőt kiemelnék. Amikor itthon legyőztük a Veszprémet közel 30 év után, az a hangulat az a tömeg a Földi Imre sportcsarnokban az felejthetetlen. A másik nagy emlék számomra mikor Berlinben egy szoros kiélezett meccsen döntetlent játszottunk a sokkal esélyesebb Füchse-vel, ahol 6000 német szurkoló volt velünk szemben.


- Vaschina Ferenc: minden mérkőzés egy kedves emlék számomra mindegy, hogy nyerünk, veszítünk a csapat játéka akkor is egy emlék nekem.

 

Képek forrása: Hagymási Bence

 

 





TABELLA
1. Telekom Veszprém38
2. OTP Bank - PICK Szeged32
3. MOL Tatabánya KC27
4. FTC-Green Collect23
5. CYEB-Budakalász21
6. Csurgói KK20
7. Dabas KC 17
8. Balatonfüredi KSE 16
9. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 16
10. Carbonex-Komló14
11. HSA NEKA12
12. QHB Eger12
13. PLER-Budapest 10
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. március »
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30