hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
"Tatabánya mindig is a szívem csücske volt"
2022. március 4.
Két korábbi játékosunk is visszatér a Kék Tigrisekhez!

Keddi ellenfelünktől, a Pelister csapatától két olyan játékos is érkezik nyáron csapatunkhoz, aki korábban Tatabányán játszott. A kapus, Székely Márton három, az irányító, Josip Peric nyolc év után játszik újra majd kék fehérben.

Először a magyar válogatott kapusát kérdeztük.

 

Mi miatt döntöttél a visszatérés mellett?


- Tatabánya mindig is a szívem csücske volt, rengeteg szép emléket és eredményt köszönhetek ennek a klubnak. Az akkori csapatunkkal bravúrt bravúrra halmoztunk a bajnokságban és sikeresen meneteltünk az európai porondon is, olyannyira, hogy hajszál híján az Európa Liga négyesdöntőjébe is bejutottunk. Megráncigáltuk nem egyszer a Szeged bajszát, majd történelmet írtunk a Veszprém legyőzésével. Annak idején az előrelépés, a fejlődés reményében igazoltam el Tatabányáról, de mindig is nagyon hiányzott a bányász légkör. Úgy gondolom, hogy a világszínvonalú Multifunkciós Csarnok megépülésével egy új korszak kezdődik a klub életében, amelynek megtiszteltetés a részese lenni a jövőben.

- Büszkén mondhatom, hogy tatabányai lakosként, a kék tigrisek hálóját őrizhetem ismét és együtt harcolhatunk majd a közös álmok, célok elérésért. Tetszik a nekem szánt szerepkör, a jövő évi elképzelésekkel pedig teljes mértékben tudok azonosulni. Hiába voltak külföldi megkereséseim, szerettem volna a családhoz közelebb lenni. Mi lehetne ennél ideálisabb, mint hazajönni egy nívós együtteshez? Szeretnék ismét Magyarország legjobb 3 csapatába tartozni, Magyar Kupa döntőt játszani és bejutni az Európa Liga négyes döntőjébe.

 

Nagyon erős szezont futtok a Pelisterrel, akár a bajnoki cím is meglehet. Mit vársz az évad hátralevő részétől?

- Most kezdődik a rájátszás, pont ma vívjuk az első csatánkat a Tikves ellen. Véleményem szerint, ha jól tudunk játszani, elkerülnek minket a sérülések és a betegségek, akkor reális esélyünk van a bajnoki címre. Amennyiben több hiányzóval kell kiállnunk, amire a jelenlegi állás szerint nagy esély van, sajnos nehezebb lesz ezen célkitűzésnek eleget tenni. Egy biztos, aki bevethető állapotban lesz, az mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy kiszolgálja a közönséget és még egy címmel gazdagítsa Bitolát. Év elején megnyertük a Szuperkupát a Vardar ellen, még hátra van a Macedón Kupa, a Macedón bajnokság, valamint az Európa Liga. Nagyon remélem, hogy a három kupából legalább egyet a kezünkben tarthatunk a szezon végén.

 

A jövő évi keretünk kezd összeállni, nagy változások lesznek. Mik a várakozásaid a következő szezonnal kapcsolatban?

- A korábbiakban már pedzegettem, hogy személy szerint milyen célkitűzéseim vannak. Legnagyobb álmaim között szerepel, hogy hazai pályán, teltház előtt játszunk hétről hétre. Pontot vagy pontokat csenjünk a két „nagy” csapattól, a Telekom Veszprémtől és a Pick Szegedtől és ezáltal a Magyar Bajnokságban előkelő helyen tudjunk végezni. Bízom benne, hogy a Magyar Kupasorozatban és az európai porondon is eredményesek tudunk lenni. Óriási vágyam, hogy a közönségünkkel együtt kiharcoljuk az EHF Európa Liga Final Four-ba jutást is.

- Ez a patinás klub olyan nagy múltú történelemmel rendelkezik, amit csakis méltó módon szeretnék, illetve szeretnénk folytatni. Remélem, hogy minél több szurkolót meg tudunk szólítani a teljesítményükkel és az eredményeinkkel. Minden egyes nap keményen fogunk azért dolgozni, hogy meccsről meccsre többen legyünk az arénában és a mérkőzéseinkre élmény legyen kilátogatni. Hiszem, hogy minél többen vagyunk, annál sikeresebbek tudunk lenni.
 

- Igaz jelenleg ellenfélként léptem pályára, mégis nagyszerű érzés volt, ahogy a nevemet szólították és befuthattam az új csarnok küzdőterére. Rengeteget jelentett számomra a nézőktől kapott taps és szeretet. Minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam a nézőink bizalmát és kitartását.

 

Josip Peric is játszott már korábban klubunknál, azonban akkor nem sok időt töltött Tatabányán, de bízik benne, hogy most jobb élményekkel gazdagodik.

 

A Tatabánya volt az első külföldi klubod, milyen emlékeid vannak a 2014-15-ös szezonból?

- Az nagyon régen volt, és nem volt sok időm itt, nem úgy alakultak a dolgok ahogy terveztem, nem tudtam olyan benyomást tenni, mint szerettem volna. Most visszatérek, bízom benne, hogy jól fognak alakulni a dolgok, bizonyítani akarok!

 

A keddi találkozón megsérültél ellenünk, mi történt pontosan?

- Egy kisebb térdsérülést szenvedtem, elsőre nem tűnt komolynak és az orvosok is ezt mondták. Bízom benne, hogy hamarosan újra a pályán segíthetek a csapatnak.


Mik a várakozásaid a következő szezonnal kapcsolatban?

- Nagyok, mivel idén is erős csapat a Tatabánya, de bízom benne, hogy jövőre ennél is jobbak lehetünk és harcolhatunk a klub céljaiért és remélem, hogy nekem is jól fog menni. Bízom benne, hogy hamar összeáll a csapat, jó nevek érkeznek a klubhoz, sikeresek lehetünk.
 

Képek forrása: Kovács Anikó

 





TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30