hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
De jó tatabányainak lenni!
2017. december 18.
A 14. fordulóban a kék Tigrisek – szinte végig vezetve – legyűrték a szegediek sztárcsapatát 24-22-re. A végén már csak azért hajtottak a Tisza-partiak, hogy megússzák a háromgólos vereséget, hiszen Szegeden ők bizonyultak 3-mal (29-26-ra) jobbnak...

 

A Földi Imre Sportcsarnokba talán még soha nem zsúfolódtak ennyien össze. A közhelyszerű kifejezés, miszerint egy tűt sem lehetett elejteni, jelen esetben abszolút ült (állt).

A mieink bátran, agresszívan kezdett, és ez jellemezte végig a játékunkat. Ezzel a küzdőszellemmel, fanatizmussal pedig nem tudott mit kezdeni a Bajnokok Ligája résztvevő Pick. A találkozó elején Grigoras vitte a hátán társait. Demis első hét lövéséből hat a halóban landolt. Aztán ahogy telt-múlt az idő, a Matics-legénység még jobban belelendült.

A védekezésben Ilyés Feci, Vrankovics, Sipos Adrián és Vranjes jeleskedett, miközben Juhász Ádi karmesteri módon dirigálta társait. Vujovics ismét szélvész gyors volt, míg Szöllősi Szabi a mezét sem kímélve (kétszer tépték le róla) harcolt. De Pásztor Áki és Bozovics is kitett magáért. No és, Székely Marci is remekelt, de valamennyi játékosunk szinte eufórikus hangulatban játszott. Persze ehhez a hangulathoz a szurkolóink is alaposan hozzájárultak.

A meccs lefújása után Matke is kereste először a szavakat, majd felmutatott a nézőtérre, és „csak” annyit tudott kibökni, hogy: „a lelátó önmagáért beszél, mindenkinek köszönöm...”

Így zajlott a rangadó

Grundfos Tatabánya KC – Szeged 24-22 (12-8)
Földi Imre Sportcsarnok, 1200 néző, vezette: Herczeg, Südi.
Tatabánya: Székely M. – Harsányi 1(1), Grigoras 7, Vranjes, Juhász Á. 2, Ilyés 1, Vujovics 4(1). Csere: Iancu (kapus), Vrankovics 5, Szöllősi Sz., Dénes, Bozovics 3, Pásztor Á. 1. Edző: Matics Vladan.
Szeged: Sego 1 – Sostarics 1, Gaber, Tiagus Petrus 2, Bánhidi 1, Gorbok 1, Sigurmannsson 5(2). Csere: Sierra (kapus), Skube, Balogh Zs. 3, Zsitnyikov 3, Blazsevics, Bodó 3, Zubai 1, Fekte B. 1. Edző: Carlos Pstor.
Az eredmény alakulása, 6. p.: 2-0, 12. p.: 3-4, 20. p.: 8-6, 25. p.: 9-7, 33. p.: 13-8, 38. p.: 14-12, 47. p.: 20-14, 55. p.: 22-19.
Kiállítások: 16, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 3/2, illetve 2/2.

 Nyilatkozatok:

Carlos Pastor: Gratulálok a Tatabányának a győzelemhez. Nagyon egyszerű a meccset kielemezni, 16 eladott labdánk volt a támadásban, ebből a 16 labdából körülbelül 10 indításgólt lőtt a Tatabánya, sőt volt olyan szituáció is, amikor előnyt szereztünk és abból adtuk el a labdát. Hátul úgy gondolom nem volt annyi nehézségünk, mert jól védekeztünk, maximum a jobb oldali védekezésben akadtak gondjaink. Az utolsó 30 másodpercben 2 góllal vezetett a Tatabánya, ebben a helyzetben nehéz döntetlent játszani vagy akár megnyerni a meccset, ezért kértem a fiúktól, hogy figyeljenek arra, hogy ne kapjanak még egy gólt. Nekünk sehol sem szabadna veszíteni, így természetesen nem tartjuk ezt jó eredménynek, de az utolsó fél percben azon kellett gondolkozni, hogy miként tudjuk 3 gól alatt tartani a Tatabányát. 1 gólos különbségnél megpróbáltunk volna 7 a 6 ellen támadni, hiszen nem lett volna veszteni valónk. Ebben a helyzetben viszont nagyon kellett arra koncentrálni, hogy nehogy eladjuk a labdát és esetleg 3 góllal kapjunk ki.

Blazevic Alen: Gratulálok a Tatabányának, őszintén, nem tudom, miért vétünk ennyi hibát a támadásban. Pontosan úgy van, ahogy a mester is mondta, hogy az előnyökből elveszítjük a labdákat és abból kapunk könnyű gólokat. Csakis edzéssel, nagyon jó minőségű edzéssel lehet ezen a helyzeten felülkerekedni. Nyerni kell, csakis akkor tudunk kilépni a gödörből

Vladan Matic: Szeretnék gratulálni a Szegednek és a mesternek, nekem edzőként öröm egy ilyen szintű edző ellen versenyezni, játszani. Nem gondolom, hogy a Szeged gödörben volt ma, hiszen ez a Tatabánya ma nagyon jól játszott. Remekül védekezünk, iszonyatosan kemény hatos falunk van ezért egyáltalán nem szégyen ettől a Tatabányától kikapni. Látszik, hogy mi most nagyon jó formában vagyunk, már a Chambery és a Veszprém ellen is bizonyítottuk. Szabó Andrisnak köszönhetően most fizikailag úgy érzem a toppon vagyunk, taktikailag pedig szintén jók voltunk ma. A Szeged ma mindent tőlük telhetőt megtett, de mi is mindent megtettünk és a szerencse is mellettünk állt. Megérdemelten nyertünk, hiszen hatvan percig helyt tudtunk állni mind a védekezésben, mind a támadásban (igaz az helyenként akadozott kicsit).

Székely Márton: Köszönjük a gratulációkat én is gratulálni szeretnék a Szegednek. Ez egy nagy betűs csapatmunka volt. Köszönet a szurkolóinknak és mindazoknak, akik kilátogattak ma és támogattak minket, nem csak a mai meccsen, hanem az egész szezon alatt. A küzdés az csakis a saját magunk dolga, a taktika, az aznapi hibázás egy teljesen más dolog. Amikor látszik a csapaton, hogy nyerni akar és mindent megtesz a győzelem érdekében,akkor úgy gondolom, senkinek egy rossz szava nem lehet. Szerencsére ma nekünk a küzdeni akarás mellett jó napunk is volt, győztünk. Kis fájdalom van a szívemben, hogy csak kettő góllal tudtunk nyerni, de azért mindenki a helyén fogja kezelni pár nap múlva ezt a 2 gólos győzelmet is. Egyelőre ez a győzelem még csak a zsebünkben van, de nagyon bízom benne, hogy a Komló meccs után kikerül a vitrinbe is, hiszen ha ott nem tudunk nyerni, akkor nem sokat ért ez a szegedi győzelem. Remélem szerdára össze tudjuk kapni magunkat és hazahozni a 2 pontot.






TABELLA
1. Telekom Veszprém44
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC28
4. FTC-Green Collect27
5. Csurgói KK22
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 22
7. Dabas KC 21
8. CYEB-Budakalász21
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. PLER-Budapest 12
13. QHB Eger12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30