hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Harsányi a hajrá vezére
2016. október 18.
Az, hogy nyögvenyelős győzelmet aratott a Tatabánya nem fejezi ki híven a látottakat. A hajrában Harsányi, és részben Vujovic remeklésének köszönhetően tartotta itthon a két pontot a Matic-legénység.

A találkozó felvezetése remekül sikerült, hiszen a Horváth Árpád irányította Kodály-iskola diákolimpiai-bajnok fiú kézi csapatát köszönhette a publikum. Schmidt Csaba polgármester apró ajándékokkal kedveskedett a győzteseknek, valamint egy bekeretezett Ivo Díaz mezt ajándékozott a srácoknak, mintegy megmutatva a fiataloknak a helyes irányt...

Ezt követen a mellrák elleni küzdelemhez csatlakozva a mieink pink színű mezben léptek pályára. A közönség soraiban is sok volt a rózsaszín póló, valamint a blézerekre, ingekre kitűzött pink szalagocska...

Ezután a játékot nagy iram, sok hiba jellemezte az első félidőt, amelynek a végén – óriási meglepetésre – a vendégeknél volt az előny. A folytatásban sem volt túl sok elképzelés a mieink játékában. Miközben a kék-fehérek egyre görcsösebbé váltak, addig a balmazújvárosiak egyre felszabadultabban kézilabdáztak. A hajrában aztán jött Harsányi, és vezérletével, 25 perc után, ismét átvette a vezetést a Tatabánya az 52. percben. Előnyét pedig a lefújásig megőrizte.

Tegnap egyébként Bécsben kisorsolták az EHF-kupa harmadik selejtezőfordulójának párosítását, a Tatabánya az izraeli Maccabi Srugo Rishon Leziont kapta ellenfélül. Ebben a fordulóban már a csoportkörbe, azaz a legjobb 16 közé jutásért zajlanak majd a párharcok. Az első mérkőzést november 19-én vagy 20-án, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik. A csoportkör február 11-én rajtol. Emellett a Magyar Kupában is sorsoltak. Október 25-én, 18 órától az Orosházát fogadja a Grundfos KC.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ / Vélemények
Matics Vladan: - Őszintén szólva nem tudom, hogy mit kellene tenni, hogy ne ismétlődjenek meg újra és újra ugyanazok a hibák. Igaz, hogy hiányzik két nagyon fontos poszton játékosunk ami megnehezíti a dolgunkat, de a pályán lévő játékosok valamiért képtelenek rendesen koncentrálni és követni az utasításokat. Ennek az okát mindenképpen fel kell tárnunk, azonban a türelmem véges. Nehezen, de legalább megvan a két pont. 
Füzesi Ferenc: -  A végjátékban elvesztettük a fejünket, közel voltunk a jó eredményhez és kicsit elszaladt velünk a ló. Elkövettünk néhány végzetes hibát, ezt a Tatabánya egyből ki is használta és erőfölényét bizonyította. Ennek ellenére örülök, hogy a csapatom ilyen tűzzel játszott és megtalálta a formáját. Remélem a jövőben ez a végeredményben is mutatkozni fog.
Katzirz Dávid: Férfias, kemény csata volt, hiszen a Tatabánya rendkívül erős játékosokkal rendelkezik. A versenyt úgy tudtuk tartani, hogy agresszivitásban és fizikálisan is felvettük velük a küzdelmet.
Harsányi Gergely: Mesterünk valóban jól felkészített minket a mai mérkőzésre. Gratulálok az ellenfélnek, akik végig partiban voltak és nagyon fegyelmezetten és taktikusan játszottak. Matic mesternek igaza van abban, hogy az elmúlt időben elég rossz játékot mutatunk, főleg támadásban. Ennek okát meg kell keresnünk, össze fogunk ülni, hogy kiderítsük, hiszen most még számtalan nehéz mérkőzés, nemzetközi szereplés vár ránk.  
 

 

Jegyzőkönyv
8. forduló
Grundfos Tatabánya KC – Balmazújváros 27-25 (13 -14)
Földi Imre Sportcsarnok, 800 néző, vezette: Herczeg, Südi.

 




TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. április »
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30