hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Folytatjuk sorozatunkat, Nagy Ábellel
2014. június 23.
Név: Nagy Ábel Poszt: balszélső, balátlövő Születési hely: Tatabánya Születési idő: 1996 04. 28.

- Tatabányai nevelésű játékos vagy. Mint a helyi kézilabdások nagy részének, neked is Horváth Árpád mutatta meg a sport alapjait. - Igen ő volt a nevelőedzőm. A kezdetekkor Tarjánban és a Kodály iskolában jártam az edzéseire.

- Ha már az iskoláknál tartunk. Jelenleg hol tanulsz? - A Bárdos László Gimnáziumban. Sajnos több konfliktusom volt abból, hogy sportoló vagyok. Vannak tanárok, akik nem igazán támogatják a sportpályafutásom.

- Ennek ellenére azért eljutottál a válogatottságig. - Igen és ez boldogsággal tölt el. Mindig nagy megtiszteltetés a címeres mezt viselni. Szerintem minden sportolónak ez az álma, hogy képviselje hazáját. Nagyon szívesen megyek a válogatott összetartásaira, mivel mindig jó a hangulat és barátságos a légkör.

- Hogyan értékeled az idei sikeres szezont? - Toronymagasan a legjobb idényünk volt. Úgy érzem, hogy most érett be az 5 év kemény munka, ami benne van ebben a csapatban. Örülök, hogy a csapat tagja lehetek. Szerintem csak idő kérdése volt, hogy melyik évben nyerünk bajnokságot.  Most jött el az ideje. Nagyon sokat kell még fejlődnünk ahhoz, hogy kézilabdásnak nevezhessük magunkat. Már a szezon kezdete előtt a bajnoki címről ábrándoztunk, ez lebegett mindenki szeme előtt. Szerintem ennek is köszönhetjük a sikert. Úgy voltam vele, hogy az alapszakasz megnyerése után már csak mi ronthatjuk el az idényt. Biztos voltam benne, hogy mi leszünk a bajnokok. Fantasztikus érzés ezekkel a srácokkal együtt játszani. Nem csak játéktudásban, hanem emberileg is nagyon rendben van a társaság.

- Ezek után milyen célokat tűzöl ki magad elé? -  A célom ugyanaz, megnyerni a bajnokságot. Emellett egy szinttel feljebb lépni. Az NB/I B-nek köszönhetően új ajtók nyílnak a csapat számára, de erről még korai lenne nyilatkozni, mert nem ismerjük a teljes mezőnyt. Nagyon jó lehetőségnek tartom, hogy elindulunk a felnőttek között a saját és a többiek szempontjából is.

- Mi a csapatod erőssége? -  A fő erősségünk a gyors játék, a gyors lerohanás és a szélsők maximális kihasználása. Ugyanakkor vannak klasszikus átlövőink is. Itt Nagy Szabolcsra és Bartók Donátra gondolok.

-  Saját magadról mi a véleményed? -  Elsősorban gyors vagyok és jól látok a pályán. Jól kiegészítettük egymást Juhász Ádámmal a szezon során. De rengeteget kell még fejlődnöm. Korántsem vagyok még kész játékos.

- Sokszor részt vehettél a felnőtt csapat edzésein is. Milyen tapasztalatokat szereztél? - Sokkal nehezebb, mint akármelyik utánpótlásedzés volt, de rengeteget lehet tanulni. Nagyon jó érzés volt, hogy amikor a felnőttekkel edzhettem egyáltalán nem voltak lenézőek velem és mindenben próbáltak segíteni. Rengeteg mindent tanultam a sport iránti tiszteletről, sok új technikai megoldást is megismertem.

- Jellemezd magad 3 szóval! - Kreatív, gyors, barátságos

Edzői vélemény: - Nagyon jó képességekkel rendelkezik. Gyors, dinamikus, jól terhelhető. Győzni akarása kimagasló.




TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. május »
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30