hirdetés
Hírek Klub Csapat Utánpótlás Meccsek Galéria WEBSHOP Kapcsolat
    Kövess minket:
HÍREK KLUB CSAPAT UTÁNPÓTLÁS MECCSEK GALÉRIA WEBSHOP Kapcsolat

Hírek
Bemutatkozik Jóga Norbert
2014. június 14.
Név: Jóga Norbert Poszt: Beállós Születési hely: Debrecen Születési idő: 1996 07. 20.

-  A debreceni sportiskola színeiben kezdtél el kézilabdázni. Miért döntöttél a váltás mellett? -  Azért kellett másik klubhoz igazolnom, mert jelenleg nincs Debrecenben első osztályú klub. Mivel komoly szinten szeretnék kézilabdázni, egy élvonalbeli csapathoz kellett, hogy kerüljek. A szóba került lehetőségek közül a tatabányai ajánlat volt a legszimpatikusabb.

- Mennyire volt nehéz kiszakadni az otthoni környezetből? -  Az elején akadtak problémák, mindent magamnak kellett megcsinálnom. Furcsa volt. Ritkán láttam a családom, de az itt töltött 2 évem alatt ezt már sikerült megszoknom. Minden nap beszélünk, és amikor lehetőség van rá mindig meglátogatjuk egymást.

- A beilleszkedéssel is akadtak gondjaid? - Azzal szerencsére nem. Nagyon jó a csapatban az összhang, mindenki barátságos volt az elejétől fogva. Így könnyen el tudtam fogadtatni magam.

- Tanulmányaid melyik iskolában folytatod? -  A Bárdos László Gimnáziumban tanulok jelenleg. Nehéz összeegyeztetnem a tanulást a sporttal, de köszönetet kell, hogy mondjak a tanáraimnak és az osztálytársaimnak, mert maximálisan segítenek mindenben.

-  Véleményed szerint, hogy sikerült az évad? -  Minden kitűzött célt elértünk, sikeres évet zártunk. A sok mérkőzés és edzés csakis a fejlődésünket szolgálta. Úgy érzem én is kivettem a részem a csapatmunkából. Ezek után egyre jobbak és jobbak leszünk. Már az előző szezon is bíztató volt. Ugyanezzel a csapattal bejutottunk a négy közé. A bekövetkezett korosztályváltás a javunkat szolgálta, már év közben érezhető volt, hogy jó eséllyel pályázunk a bajnoki címre.

- Milyen érzés az ország legjobb ifjúsági csapattagjának lenni? -  Nagyon jó. Mivel ez egy olyan visszajelzés számunkra, hogy jó szakmai munka folyik a klubnál. Megerősít abban, hogy jó döntést hoztam a pályafutásommal kapcsolatban. A korosztályom legjobbjaival játszhatok együtt, amiben további fejlődési lehetőség rejlik.

 - Magasra tettétek a mércét. Mit vársz a jövőben a csapattól és magadtól? -  Az NB I/B-ben szeretnénk minél előkelőbb pozícióban végezni. Az elkövetkezendő idényben még több fejlődésre lesz lehetőségünk, elnézve a csapatok játékerejét. Mindemellett komoly meccseken is szeretnék bemutatkozni az NB/I-es felnőtt mezőnyben.

- Mik lehetnek a csapatotok erősségei? - Idén a gyors és pontos játék volt ránk jellemző. Jövőre is ez lesz ránk jellemző, véleményem szerint. A csapatunk nagyon összetartó társaság, a pályán és azon kívül is. Szerintem ebből is profitálhatunk majd.

-  Saját játékod és személyiséged hogyan jellemeznéd? - Kitartó és szorgalmas vagyok, úgy érzem. Mindig jó a kedvem. De fizikálisan sokat kell még fejlődnöm, a céljaim eléréséhez. Mindent megteszek, hogy erősebb és dinamikusabb legyek.

- Azért ebben segít az is, hogy a felnőtt kerettel is rendszeresen edzettél. Hogyan élted meg azokat az edzéseket? - Azok az edzések sokkal nehezebbek, mint ahogy sokan gondolják. Csak sok munka árán lehet odakerülni. Az első alkalom után már tudtam, hogy mindent bele kell adjak, az összes alkalommal amikor lehetőséget kapok a bizonyításra. Nem csak magamban kellett megerősítenem, hogy helyem van ott, hanem az edzőknek és a felnőtt játékosoknak is. De mindenki segített és tanácsokkal látott el. Érdekes volt nagyobb, erősebb és rutinosabb játékosok között mozognom. Hamar rá kellett jönnöm, hogy sokkal jobban kell koncentráljak, mint korábban.

- Mit szoktál szabadidődben csinálni? -  Ha időm engedi, beülök egy moziba, de szeretek vásárolni is. Napjaim legtöbb részét a csarnokban töltöm vagy otthon. Ha kapunk egy kis szünetet hazamegyek a családomhoz. Nem mondom, hogy nem járok bulizni, de elég sűrű volt a bajnoki szezon így nem sok lehetőségem volt rá.

Néhány szó Jóga Norbertről: a BL-ben a THW Kiel csapatának drukkolt. Igor Vorira példaképként tekint. Imádja szülővárosát, Debrecent, de egy jó olaszországi kirándulás bármikor elcsábítja. Ha lenne egy Audi R8-as autója, akkor sem bírná ki, hogy ne ott fogyassza kedvenc ételét. Pedig a gyümölcslé és a rántott szelet nem biztos, hogy jól mutatna a kárpiton.

Nagy Péter véleménye: - Rengeteget fejlődött az idei szezonban. A válogatottban és a felnőtt csapatban is bemutatkozott az ebben az évben.




TABELLA
1. Telekom Veszprém48
2. OTP Bank - PICK Szeged40
3. MOL Tatabánya KC30
4. FTC-Green Collect29
5. Csurgói KK24
6. HE-DO B.Braun-Gyöngyös 24
7. Dabas KC 23
8. CYEB-Budakalász22
9. Balatonfüredi KSE19
10. Carbonex-Komló16
11. HSA NEKA14
12. QHB Eger13
13. PLER-Budapest 12
14. Fejér B.Á.L.- Veszprém4

« 2024. május »
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31




Támogatók









© 2024 Tatabányai Kézilabda Kft. - Minden jog fenntartva!
Készítette és üzemelteti: Mile Informatika Kft. | CMS powered by Neoport Core engine

88:88
XX:XX
II:II
00:00
KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Mol-Pick Szeged - Grundfos Tatabánya KC // 09.07. 18:30